Je winkelwagen

Retourbeleid

Retourneren
Sinds 2001 is er in Nederland de wet ''Kopen op Afstand'' van kracht. Dit is een goede zaak omdat zo de consument – u dus – een sterkere positie heeft. Doordat de wet ''Kopen op Afstand'' van kracht is in Nederland, hanteren wij enkele regels en wetgevingen met betrekking tot ruilen/retourneren en garantie. Op deze pagina vindt u belangrijke informatie over retourneren en hoe de procedure in zijn gang gaat.

Garantie

Heeft u een defect aan een product, dan verwijzen wij u naar de pagina Garantie 

Indien er onverhoopt door ons een foutje wordt gemaakt en u verkeerde spullen in huis krijgt, nemen wij uiteraard ook de retourkosten voor onze rekening. Neem in dat geval altijd even contact met ons op via onze klantenservice@official-ismile.nl.

Retourneren

Bent u om welke reden dan ook niet tevreden met het geleverde product(en)? Dan bieden wij u uiteraard de mogelijkheid om het pakket terug te sturen en uw geld terug te vragen. Wij geven u daarvoor 30 dagen. Binnen deze periode heeft u de mogelijkheid om de retourprocedure in gang zetten. Dit kunt u doen door vooreerst contact met ons te leggen via klantenservice@official-ismile.nl. Daarna dient u door middel van het formulier voor herroeping en retourneren uw retour aan te melden. Om het retourproces zo soepel mogelijk te laten verlopen, verzoeken wij u om de instructies op te volgen.

FORMULIER HERROEPING EN RETOURNEREN

U kunt uw artikelen retourneren, mits voor zover redelijkerwijs mogelijk:

  • Het artikel geen gebruikssporen bevat, in nieuwstaat is, niet beschadigd is & geretourneerd wordt inclusief alle originele bescheiden. 
  • De product verpakking niet beschadigd is 

Kosten

Aan het versturen van pakketten zitten kosten verbonden. Wij schatten dat deze kosten maximaal € 6,95* (normale zending) of € 8,60* (aangetekende zending) zullen bedragen voor een pakket dat vanuit Nederland naar ons retouradres gestuurd wordt. Deze kosten zullen naar schatting maximaal € 10,00* (normale zending) of € 20,00* (aangetekende zending) bedragen voor een pakket dat vanuit België naar ons retouradres gestuurd wordt. De kosten voor het retourneren dekken wij indien u de retour aanmeld binnen 30 dagen na bestelling. In het geval van retours binnen de 30 dagen kunt u direct contact opnemen met klantenservice@official-ismile.nl onder vermelding van je bestelnummer in het onderwerp van de e-mail. Wij sturen u dan een retourlabel op. Wenst u te retourneren buiten deze 30 dagen en voldoet het artikel aan de retourvoorwaarden zoals boven beschreven betaald u de retour kosten zelf. 

* Kijk voor de actuele prijzen op de website uw post aanbieder

Indien het door u ontvangen artikel niet deugt en u het daardoor retour moet sturen, valt dit bij ons onder de garantieregeling en zullen wij de verzendkosten vergoeden én het nieuwe pakket gratis toesturen. Neem hiervoor wel altijd eerst contact met ons op vóór u het pakket naar ons opstuurt, zodat u zeker weet of de garantieregeling van kracht is.

Opstarten van de retourprocedure

De retourprocedure moet in gang gezet worden binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelde artikelen. Volg deze 3 stappen om je pakketje correct te retourneren:

Stap 1: Neem contact op en vul het formulier herroeping in

Wanneer het ordernummer bij ons bekend is, kunnen wij je retourzending sneller verwerken, waardoor u uw geld sneller teruggestort krijgt. Het ordernummer vindt u in de e-mail met de orderbevestiging, die wij naar u hebben verstuurd direct nadat u de bestelling heeft geplaatst. Vermeld dit ordernummer in je e-mail en in het formulier herroeping en retourneren naar klantenservice@official-ismile.nl. Indien je binnen de 30 dagen retourneert sturen wij je een retourlabel op. 

Stap 2: stuur het pakket retour

Pak het artikel degelijk in en plaats het retourlabel op de doos. Stuur vervolgens het pakket binnen 14 dagen retour naar: 

Wolfcom t.a.v. Retouren

Florijnstraat 20

4879AH

Etten-Leur

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Risico van retourzendingen

Retourzendingen zijn voor risico van de koper/klant/consument. Dit houdt in dat wij niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde artikelen. Vraag daarom altijd om een verzendbewijs en bewaar deze goed. U kunt het risico beperken door het pakket aangetekend te versturen. De geschatte kosten voor een aangetekende retourzending staan hierboven genoemd.

Afhandeling

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 30 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Verkeren de producten niet in 'nieuwstaat’, met als gevolg dat we deze niet direct opnieuw aan kunnen bieden in onze webshop/winkel, dan nemen we contact met u op over de afhandeling. In dat geval is het mogelijk dat er kosten in rekening worden gebracht, zoals hierboven reeds genoemd.

Toch nog vragen over het retourneren van je aankoop?

Neem gerust contact met ons op:

E-mail: klantenservice@official-ismile.nl

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Bestelling & Levering

Veelgestelde vragen over bestelling en levering

Wat is de status van mijn bestelling?

Zodra de betaling is gelukt ontvang je dezelfde dag nog een e-mail van ons met een bestelbevestiging. Indien je deze e-mail niet hebt ontvangen gelieve eerst in je ongewenste inbox te kijken.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Wanneer je voor 16:00 besteld zal de bestelling 94% van de gevallen de volgende werkdag in huis zijn. De maximale levertijd bedraagt 3 werkdagen. *** De bezorgtijden zijn enkel indicatief en kunnen helaas geen rechten aan worden ontleend. iSmile is hierin afhankelijk van onze logistieke partner. ***

Hoe kan ik mijn bestelde producten retourneren?

Bij iSmile hanteren wij een 30 dagen tevredenheidsgarantie. Wanneer je het pakketje hebt ontvangen mag je het artikel uitproberen zoals je dat ook in de winkel zou doen. Mocht het artikel toch niet helemaal aan de wensen voldoen mag je deze conform de omschreven uitgangspunten van ons retourneringsbeleid aan ons retourneren. Retourneren binnen 30 dagen na aankoop is gratis. Lees ons retourbeleid goed door alvorens je retour aan te melden. Het aanmelden van je retour doe je door contact op te nemen met klantenservice@official-ismile.nl onder vermelding van je ordernummer.

Ik heb geen bevestiging gekregen, wat nu?

Het kan zijn dat de bevestigingsmail in je spam folder terecht is gekomen. Check eerst je spam folder. Wanneer je hierin ook niks hebt gevonden kan het zijn dat de betaling niet is doorgekomen. Check eerst je bankafschrift. Bij twijfel neem gerust contact met ons op middels info@official-ismile.nl. Wij zijn er om je te helpen! Geen zorgen!

Mijn pakketje is nooit aangekomen, wat nu?

Wij versturen pakketten middels PostNL. Het kan zijn dat er iets is misgelopen of dat je pakketje vertraagd is. Heb nog even geduld. Wanneer het pakketje niet is aangekomen neem dan gerust contact met ons op. Wij sturen z.s.m. een nieuwe pakketje op!

Waar leveren jullie?

iSmile levert gratis in geheel Nederland & België. Levering in andere Europse landen zijn op aanvraag. Neem hiervoor contact op met info@official-ismile.nl

Ik wil mijn bestelling aanpassen, kan dit?

Wij hebben het fulfilment en logistieke proces volledig geautomatiseerd. Het kan dus zijn dat je order na bestellen al direct is verwerkt. Wij kunnen het daarom niet garanderen dat je de bestelling nog kunt aanpassen. Wanneer je dit toch wenst te doen kan je contact opnemen met klantenservice@official-ismile.nl

Betaling & Terugbetaling

Veelgestelde vragen over betaling en terugbetaling

Kan ik veilig betalen op jullie website?

Alle betalingen zijn volledig SSL Encrypted en uiterst veilig. Geen zorgen!

Waarmee kan ik betalen op jullie website?

Je kan gemakkelijk en 100% veilig betalen met iDEAL, PayPal, Klarna Pay Later, Credit Card, Belfius Direct Net, KBC/CBC of Bancontact.

Ik heb mijn bestelling geretourneerd, wanneer ontvang ik mijn geld terug?

De verwerking van een retourzending kan tot aan 10 dagen duren. Wanneer je retourzending is verwerkt wordt het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort naar de bij ons bekende betaalgegevens. Wanneer je bestelling is betaald per bankoverschrijving, dan kun je je terugbetaling binnen 5 werkdagen op je rekening verwachten. Voor betalingen met PayPal en creditcard kan dit tot aan maximaal 14 dagen duren.

iSmile Whitening Kit

Veelgestelde vragen over de iSmile whitening kit

Zijn de iSmile producten veilig om te gebruiken?

Absoluut! de producten van iSmile zijn 100% veilig. Zoals bekend bevatten de producten van iSmile ingrediënten welke van natuurlijke aard zijn. De whitening lijn van iSmile bevat geen schadelijke peroxiden zoals andere aanbieders van tandenbleek producten. Concluderend vinden wij het bijzonder belangrijk de veiligheid van de eindgebruiker in acht te nemen. Heb je additionele vragen over onze producten neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website.

Waarom kies ik voor de whitening kit van iSmile?

iSmile onderscheid zich van andere merken door 100% natuurlijke producten aan te bieden. Daarnaast worden al onze producten continuerend getest en verbeterd. Ook is de klantenservice van iSmile 24/7 te bereiken en zijn wij trendsetter in de tanden branche.

Bevat de whitening kit allergenen waarop ik moet letten?

De iSmile producten bevatten geen ingrediënten waarvan bekend is dat je er allergisch op kan reageren. Bij twijfel raden wij echter wel aan eerst bij je huisarts informatie in te winnen.

Hoe werkt de iSmile whitening kit?

Alle producten van iSmile zijn geformuleerd voor jou om snel, gemakkelijk maar vooral veilig thuis of on the go je tanden te bleken. Samen met mondhygiënisten en onze leverancier hebben wij een speciale natuurlijke samenstelling geformuleerd. De whitening producten zijn peroxide vrij en helpen vlekken voorkomen, de tanden sterker te maken en geven jou een stralende lach.

Hoe gebruik ik de iSmile producten?

Afhankelijk van het product dat je bij ons hebt besteld krijg je een duidelijke uitleg meegestuurd. Ons meest verkochte product, de whitening kit, wordt geleverd met 3 whitening gel pennen, een bitje ontworpen door mondhygiënisten en een kleurenkaart. Het bitje is one size fits all dus je kan gemakkelijk starten. Draai wat whitening gel in het bitje. Connect het bitje met je telefoon en de bleekbehandeling begint. Na 16 minuten stopt de behandeling automatisch. Herhaal de behandeling dagelijks tot het gewenste effect is behaald.

Hoe lang behoud ik de bleek resultaten?

Na je eerste volledige behandeling houden resultaten gemiddeld 4 weken aan. Voor een langer resultaat kan je proberen minder koffie, wijn, thee & fruit te eten. Deze producten zorgen snel voor vlekken op de tanden. Voor langdurige resultaten adviseren wij herhaaldelijk gebruik met pauzes van 2 weken.

Is de iSmile whitening behandeling pijnlijk?

Gelukkig niet! iSmile combineert 100% natuurlijke veilige ingrediënten in een effectieve whitening formule. Gevoeligheid kan bij sommige mensen optreden.

Waarvoor zijn de refills te koop?

Wanneer je een whitening kit koopt krijg je alles wat je nodig hebt om je tanden te bleken. In de kit zitten 3 pennetjes met onze whitening formule. Deze pennetjes gaan langzaam op. Om geld te besparen en te voorkomen dat je iedere keer een nieuwe kit dient aan te schaffen bieden wij de refills ook los aan.

Welke leeftijd moet ik hebben om de iSmile whitening kit te gebruiken?

De iSmile whitening kit mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Ben je jonger dan 18 jaar dien je goedkeuring te hebben van je ouders alvorens te beginnen aan de whitening kit van iSmile

Hoe vaak moet ik de whitening kit gebruiken?

Het maximale resultaat behaal je door je suiker, koffie, thee, alcohol & fruit consumptie te matigen gedurende de behandelingsfasen. We raden aan om de whitening kit 7 dagen op rij voor het slapen gaan te gebruiken.

Waar is het mondstuk van gemaakt?

Het mondstuk is samen met mondhygienisten ontwikkeld en vervolgens geproduceerd met medisch plastic. Hierdoor is het bitje uiterst flexibel en hygiënisch. One size fits all!

Ik krijg veel speeksel tijdens het gebruiken van de Whitening Kit, is dit normaal?

Het is normaal dat je overmatig speeksel in je mond krijgt gedurende de behandeling. Dit heeft absoluut geen effect op het resultaat. Mocht je het vervelend vinden dat je veel speeksel in de mond krijgt kan je de behandeling pauzeren en het speeksel in de wasbak uitspugen. Zorg er voor dat de gel niet van je tanden af gaat tijdens het pauzeren.

iSmile Tandsteenverwijderaar

Veelgestelde vragen over de tandsteen verwijderaar

Hoe werkt de iSmile tandsteen verwijderaar?

Tandenpoetsen en spoelen met mondwater is helaas niet voldoende om de mond goed te verzorgen. De tandsteen verwijderaar is een simpel maar uiterst sterk product wat ultrasone vibraties combineerd met RVS hulpstukken welke de tandarts ook gebruikt. Neem de tandsteen verwijderaar in de hand, haal de beveiliging van het artikel af & het apparaat begint te trillen. Plaats het trillende metaal zachtjes maar overtuigend op het tandoppervlak en begin de reiniging.

Is dit product veilig te gebruiken?

Alle producten van iSmile zijn uitvoerig getest en voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en eisen.

Wat is het verschil tussen de ISM2199 & de iSM7799?

De 7799 is de opvolger van de 2199 en is net wat anders in de zin dat deze nog sneller trilt en hiermee gemakkelijker het tandsteen reinigt. Beide modellen volstaan prima. De iSM2199 is de keuze van onze klanten gebleken.

Ik gebruik dit product regelmatig. Hoef ik nu niet meer naar de tandarts?

Het reinigen van het tandsteen is slechts een van de vele belangrijke handelingen welke de tandarts uitvoert. Het is af te raden niet meer naar de tandarts te gaan wanneer je de producten van iSmile gebruikt. De producten van iSmile dienen supplementair gebruikt te worden naast het regelmatig bezoeken van de tandarts. Omdat je zelf je mondverzorging goed bij houd zal de rekening bij de tandarts echter wil veel lager uitvallen.

Het product gaat niet aan wanneer ik op de aan/uit knop klik.

Voor gebruik raden wij het ten strengste aan de bijgeleverde handleiding grondig door te nemen. De tandsteenreiniger is uitgerust met een beveiliging. Wanneer je de aan/uit knop voor 3 seconden ingedrukt houd zal de beveiliging er af gaan. Het apparaat begint te trillen en je kan beginnen met de reiniging.